ИНФОРМАЦИЈЕ

Opstina Kovin
 • ПРВА ФОТОМОНОГРАФИЈА КОВИНА
  ПРВА ФОТОМОНОГРАФИЈА КОВИНА
  Следећег уторка, 18. децембра у 19.00 часова, у галерији Центра за културу Ковин биће презентована прва Фотомонографија Ковина под називом „Ковин у нашем сећању“ аутора мајстора фотографије Милана Живковића, у издању наше установе културних делатности.
  Следећег уторка, 18. децембра у 19.00 часова, у галерији Центра за културу Ковин биће презентована прва Фотомонографија Ковина под називом „Ковин у нашем сећању“ аутора мајстора фотографије Милана Живковића, у издању наше установе културних делатности.
  Истовремено,  у галерији ће бити отворена изложба фотографија из историје Ковина какву до сада публика није имала прилику да види, додају организатори уз позивницу.
 • ПРОЈЕКАТ „ОД ИГРЕ ДО ЗАВИСНОСТИ “ ЗА ОСМАКЕ
  ПРОЈЕКАТ „ОД ИГРЕ ДО ЗАВИСНОСТИ “ ЗА ОСМАКЕ
  Удружење “Центар за пружање подршке породици - Умем боље“ је и ове школске године, као и претходне две, реализовало у ковинској ОШ “Јован Јовановић Змај” пројекат „Од игре до зависности” којим су били обухваћени сви ученици осмих разреда. 
  Удружење “Центар за пружање подршке породици - Умем боље“ је и ове школске године, као и претходне две, реализовало у ковинској ОШ “Јован Јовановић Змај” пројекат „Од игре до зависности” којим су били обухваћени сви ученици осмих разреда. Програм чине четири едукативние радионице, од којих је прва “(Зло)употреба друштвених мрежа“ са тематским целинама: историја друштвених мрежа, ризици њиховог коришћења са примерима, начини заштите и безбедног коришћења друштвених мрежа, активно гледање едукативног филма и разговор о сајбер насиљу кроз принципе позитивне комуникације. Пројекат је веома успешно водила Ивана Матејић, мастер социјални радник са завршеним акредитованим програмима из области породичне медијације и терапије. Локална самоуправа и месне друштвено одговорне компаније подржале су пројекат тако да је спроведен у свих десет основних школа ковинске општине.
   „Као предметни наставник, професор физике и техничко-информатичке групе предмета, задужен за ИКТ компетенције од стране Школске управе Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у звању педагошког саветника, присуствовао сам свим радионицама након чега сам извршио евалуацију према WЕФ критеријумима оцењујући је као остварену у потпуности по свим релевантним захтевима, што је одлична референца за рад Центра, као и пример другим локалним самоуправама како се треба ангажовати у овој веома деликатној области живота и рада адолесцената,“ каже о пројекту професор Дејан Крецуљ.
  Да резимирамо: радионице су се показале као одлична припрема за средњу школу и нову животну фазу пуну изазова са циљем да се деца информишу и едукују о сајбер и вршњачком насиљу, психоактивним супстанцама као и да се оснаже и науче вештинама асертивне комуникације, како да заступају себе и своје мишљење водећи рачуна да не повреде друге.
 • СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ У ОШ „БОРА РАДИЋ“
  СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ У ОШ „БОРА РАДИЋ“
  У петак, 7. децембра, у школи у Баваништу одржан је семинар под називом „Различити приступи у раду наставника и стручних сарадника са децом са поремећајем у понашању“. 
  У петак, 7. децембра, у школи у Баваништу одржан је семинар под називом „Различити приступи у раду наставника и стручних сарадника са децом са поремећајем у понашању“. 
  На семинару су истакнути најчешћи узроци поремећаја у понашању код деце (теорија условљавања и учења, теорија фрустрације), затим какав је почетак рада са децом са поремећајем у понашању са посебним освртом на вежбе релаксације (моје место за опуштање, вођена фантазија), игру Микадо. У индивидуалном раду корисно је применити: Економисање жетонима са поступним корацима; шифру самопоуздања; картице „Шта је лепо другарско понашање, а шта није лепо понашање; пузле; свеску за евидентирање дететовог понашања у школи и слично. У групном раду посебно је значајно примењивати „Ковчежић доброте“ и у случају агресивног понашања већег броја ученика – биоскоп. 
  На крају су посебно истакнути примери добре праксе, наставници и реализаторке су разменили искуства, а указано је и како развити квалитетан однос са родитељима детета са поремећајем у понашању. 
  Како нам је јавио Душан Симић, наставник српског језика и књижевности и ПР ОШ „Бора Радић“, „семинар је протекао у пријатној атмосфери са различитим радионицама где су и наставници показали изузетну заинтересваност кроз укљученост у разне дискусије. Тиме смо употпунили наша искуства и препоручујемо овај семинар и другим нашим колегама.“
  С онзиром на препоруке, поменимо да је програм обуке одобрио Завод за унапређивање образовања и васпитања (Компетенција је К3, приоритетна област П4, каталошки број 212, а број бодова је 8). Реализаторке семинара биле су мр Маја Петаков Вуцеља, стручна сардница Основне школе „Жарко Зрењанин“ у Новом Саду и Светлана Стојшин, такође стручна сарадница Основне школе „Иван Гундулић“ у Новом Саду. 
 • У БИБЛИОТЕЦИ О НОБЕЛОВОЈ НАГРАДИ
  У БИБЛИОТЕЦИ О НОБЕЛОВОЈ НАГРАДИ
  10. децембар, датум када се добитницима Нобелове награде уручује ово изузетно светско признање, обележен  је пригодним текстовима на паноима и изложбама књига добитника Нобелове награде за књижевност  које се налазе у фондовима свих огранака  Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин.
  10. децембар, датум када се добитницима Нобелове награде уручује ово изузетно светско признање, обележен  је пригодним текстовима на паноима и изложбама књига добитника Нобелове награде за књижевност  које се налазе у фондовима свих огранака  Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин.
  Нобелова награда је интернационална награда која се додељује од 1901. године из области физике, хемије, медицине, књижевности и за мир. Оснивач је Алфред Нобел. Велики српски писац Иво Андрић је Нобелову награду за књижевност добио 1961.године, за роман „На Дрини ћуприја“ и он је до данас једини наш „нобеловац“. 
  Ове године Нобелова награда за књижевност није додељена. У саопштењу Шведске академије наведено је да ће награда бити додељена 2019, јер „Академија није у стању да изабере добитника после серије оптужби за сексуално узнемиравање и финансијске злоупотребе, због чега је дошло до губитка поверења јавности“.  Медији подсећају да ће ово бити први пут, од ратне 1943. године, да Шведска академија не додели Нобелову награду за књижевност.
 • СА 27. СЕДНИЦЕ ВЕЋА
  СА 27. СЕДНИЦЕ ВЕЋА
  УМЕСТО КЛИЗАЛИШТА, НИЗ ДРУГИХ ПРОГРАМА ЗА ДЕЦУ ТОКОМ ЗИМСКОГ РАСПУСТА - 
  На седници одржаној у петак, 7. децембра, Општинско веће донело је Решење о преносу дела апропријације у текућу буџетску резерву и употреби текуће буџетске резерве.
  На седници одржаној у петак, 7. децембра, Општинско веће донело је Решење о преносу дела апропријације у текућу буџетску резерву и употреби текуће буџетске резерве. Овим решењем средства планирана за спровођење јавне набавке за рад клизалишта, преусмеравају се Туристичкој организацији општине Ковин, ради реализације низа догађаја намењених деци током предстојећег зимског распуста. Наиме, због најављених временских услова који не погодују организовању рада клизалишта, ове године неће бити јавне набавке за ту врсту рекреације, па ће за најмлађе бити доступни други видови забаве. У образложењу решења подвлачи се да «спровођење ове одлуке не захтева додатна средства из буџета, већ се средства преносе, преко текуће буџетске резерве, на нову апропријациују». 
  На почетку заседања, усвојен је записник са 26. седнице одржане 23. новембра, а потом су прихваћене информације о степену усклађености планираних и реализованих активности  у ЈП «Ковински комуналац» Ковин  и ЈП «Ковин-гас» Ковин за период од 01.01. до 30.9.2018. године.
  Донета је Одлука о трећој измени Одлуке о расподели средстава из буџета општине Ковин за годишње програме организацијама у области спорта на територији општине Ковин за 2018.  годину. 
  Већници су једногласно донели и  Одлуку о отуђењу непокретности из јавне својине општине Ковин непосредном погодбом  – парцела 645/3 К.О. Ковин и прихватили текст уговора о томе.
  Расписан је Оглас за прикупљање писмених понуда за отуђење непокретности из јавне својине општине Ковин, парцеле 686/1 К.О. Ковин.
  Решењем је дата сагласност ССШ «Васа Пелагић» Ковин за верификацију, односно реверификацију два образовна профила: туристичко-хотелијерски техничар и цвећар/вртлар.
  Утврђен је предлог решења о именовању Општинског савета родитеља општине Ковин, о чему ће се коначно изјашњавати одборници СО Ковин на наредном заседању. 

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."