ИНФОРМАЦИЈЕ

Opstina Kovin
 • „ЗМАЈОЛЕНД“ ЗА КРАЈ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ
  „ЗМАЈОЛЕНД“ ЗА КРАЈ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ
  Јуче, 14. јуна, био је последњи дан наставе за основце у школској 2017/18. години. Ученици ковинске „Змајеве“ школе су у Центру за културу одржали завршну свечаност. 
  Јуче, 14. јуна, био је последњи дан наставе за основце у школској 2017/18. години. Ученици ковинске „Змајеве“ школе су у Центру за културу одржали завршну свечаност. Како је рекла директорка школе Весна Јотић, „испратили смо у свет одраслих још једну генерацију ученика наше школе и завршили, у сваком погледу изузетно успешну школску годину.“  
  Потом су награђени бројни ученици: сто седам из области спорта, тридесет пет за освојено једно од прва три места на такмичењима вишег ранга од школског такмичења из наставног предмета, једанаест одликаша осмог разреда и носиоци диплома, а најбоља међу најбољима, носилац дипломе „Вук Караџић“, лауреат признања „Ђак генерације“ је Катарина Ивезић. 
  Радости и ведрини свечаности допринели су посебно ученици млађих разреда лепршавом представом која нас је водила кроз „Змајоленд“, чаробни мјузикл који је оживљавао свет младости и забаве давних осамдесетх, време њихових бака и дека, одушевивши родитеље, рођаке и пријатеље школе, пренео је за сајт Општине ПР школе, професор Дејан Крецуљ.  
 • ФЕСТИВАЛ ПЛЕСА
  ФЕСТИВАЛ ПЛЕСА
  Спортски савез општине Ковин био је у недељу, 10. јуна, домаћин традиционалне завршне плесне манифестације у организацији Удружења дечијег и друштвеног плеса из Београда и Предшколске установе „Наша радост“ из Ковина.
  Спортски савез општине Ковин био је у недељу, 10. јуна, домаћин традиционалне завршне плесне манифестације у организацији Удружења дечијег и друштвеног плеса из Београда и Предшколске установе „Наша радост“ из Ковина. 
  Деца која су током школске 2017/2018. године стицала знање кроз програм „Играти, певати и стварати плесом“, из свих група, заједно са својим васпитачицама, представила су се својим мамама, татама, бакама, декама, родбини и комшијама. 
  Програм је водио наш познати водитељ и дечији аниматор Пеђолино. У до последњег места испуњеној сали ОШ “Ђура Јакшић“, фестивал је почео плесом најмлађег, а завршио се плесним наступом најстаријих предшколаца и доделом признања у виду пехара, медаља и диплома. 
  Укупно је наступило 11 група ПУ „Наша радост“, а гости овогодишње манифестације била су деца ПУ „Дечје царство“ из Велике Плане. Сви су уживали у дружењу и одличној атмосфери.
  Нови плесни кораци очекују малишане већ од септембра у наредној, школској 2018/2019. години.
  (Текст и фото: ПУ „Наша радост“ Ковин)
 • У СУСРЕТ НАЈДУЖЕМ ЂАЧКОМ ОДМОРУ
  У СУСРЕТ НАЈДУЖЕМ ЂАЧКОМ ОДМОРУ
  У уторак, 12. јуна, у сали центра за културу Ковин, одржана је завршна приредба ученика нижих разреда ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин. Играло се и певало родитеље, деке и баке, браћу и сестре, комшије, другаре.
  У уторак, 12. јуна, у сали центра за културу Ковин, одржана је завршна приредба ученика нижих разреда ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин. Играло се и певало родитеље, деке и баке, браћу и сестре, комшије, другаре.
  А колико маште и раздраганости је уткано у све тачке програма, на свој начин нам преноси ПР ове школе, учитељица Наташа Буљугић. Текст преносимо у целости, а у галерији погледајте фотографије са приредбе.
  ЕТО ДЕЦИ РАСПУСТА, СВЕ ДО КРАЈА АВГУСТА !
  „Кад би сва деца на свету одлучила руке да сплету, живот би био као сан и нико никада не би био сам“, поручили с у ученици 1-2 разреда  кроз песму „Кад би сви људи на свету“.
  „Ако имаш доброг друга, невоља ће брзо проћи, кад наиђе болест, туга, без позива друг ће доћи. Друг ће увек наћи речи твоје туге да залечи“, поручили су нам другари 1-1 разреда уз окретну игру „Хоки поки“.
  „Иза леђа једног друма извирује једна шума, а из шуме ко из чесме, дању, ноћу, теку песме“, поручују  ученице трећег разреда.
  Након шкотске птице, чули смо и „ Десанкине“ најлепше славује, Иву Јовановић и Ану Цунић, победнице фестивала „Клинци певају хитове“.
  Распуст нам стиже и лето је све ближе, а како ће на распусту бити, „Десанкини“ наследници  су то и  дочарали.
  Публика је била  и  део тима, коју је чекала „Мира рима“. Мира рима и њен „мудрац“-мали брата, отворили су весело, широм, школска врата  будућим првацима, који су великим аплаузом наградили мале глумце!
  Девојчице другог разреда имале су  дилему: „дал на море ил језеро, на планину или реку, ил у село живописно где у песми дани теку.“ Девојчице наше миле 2-1 и 2-2 разреда, изабраше топло море и уз звуке омиљене, заиграше плес на песку!
  -   А шта ћемо радити са торбама на крају школске године?
  -   Бацићемо их увис!
   -  Па онда?
  -   Онда још једном!
  А дечаци другог разреда узели су фудбалске лопте у руке и заборавили на ђачке муке!  У сусрет Русији и светском првенству, поручили су нам:  Идеееемооо на фуууудбал!!!    
  Свети распуст преподобни ближи нам се сад, а лектира мученица чекаће нас тад! Свечари, четвртаци, поручују  у „слави“  и здравици: „Како је диван месец јун, живота сунца радости пун! “
  Хавајским плесом наших трећака, поздравићемо вас са  замишљених, песковитих плићака!  Пут Хаваја, Русије ил села, до септембра, остајте нам лица весела!
  (Наташа Буљугић)
 • КОНЦЕРТ СТЕФАНА ИЛИЋА И ДУШАНА ПОПОВИЋА ЛИПОВЦА
  КОНЦЕРТ СТЕФАНА ИЛИЋА И ДУШАНА ПОПОВИЋА ЛИПОВЦА
  Центар за културу Ковин позива на концерт састава „Калем“ на тераси у петак, 15. јуна од 21 час. Улаз је слободан, а због спефичности концерта и ограниченог броја места, организатори моле заинтересоване да буду тачни. 
  Центар за културу Ковин позива на концерт састава „Калем“ на тераси у петак, 15. јуна од 21 час. Улаз је слободан, а због спефичности концерта и ограниченог броја места, организатори моле заинтересоване да буду тачни. 
  Калем је састав који изводи традиционалну музику балканских простора, одевену у ново рухо. Њена лепота је у једноставности и идеји коју носи: приближити савременог човека културном наслеђу које ово поднебље чува. 2017. године пројекат Калем започињу два уметника: Стефан Илић и Душан Поповић Липовац.
  Стефан од 2008. године свира у народном оркестру Александра Софронијевића са којим бележи више стотина наступа по највећим дворанама у земљи и региону, а остале су запажене и турнеје по Западној Европи и Аустралији. 2016. године започиње лични пројекат ревитализације традиционалне музике са Балканског полуострва.
  Душан је гитариста, композитор. 2014. године уписује мастер студије музичког истраживања у Мурсији, Шпанија. Тамо започиње мастер рад на тему „Интеракција и фузија балканске музике са фламенком“ који је послужио као основа за његову композиторску делатност. Из тог рада проистекао је албум "Рефлексије из Медитерана" који изводи са својим саставом Спона. 
  Више о концерту погледајте на
  Facebook event:  KALEM // Acoustic session
 • СТАРИ ЛАЛА – ОСМИ ПУТ ПО КОВИНСКИМ СОКАЦИМА
  СТАРИ ЛАЛА – ОСМИ ПУТ ПО КОВИНСКИМ СОКАЦИМА
  Опште удружење предузетника општине Ковин - секција Стари Лала, под покровитељством Општине Ковин, организује 8. по реду Манифестацију „Стари Лала“ и позивају на дружење у суботу и недељу 16. и 17. јуна, „у центру ..
  Program 8. manifestacije sa satnicomОпште удружење предузетника општине Ковин - секција Стари Лала, под покровитељством Општине Ковин, организује 8. по реду Манифестацију „Стари Лала“ и позивају на дружење у суботу и недељу 16. и 17. јуна, „у центру Ковина и оближњим сокацима“. Оба дана улице Старог Лале отворене су за посетиоце од 10.00 до 22.00 часа. Позвани су, као и увек до сада, сви којима су Банат, стари занати  и обичаји у срцу! 
  Све почиње у суботу, 16. јуна, традиционално од 10 часова биће отворене продајна Изложба ручно рађених предмета и Изложба старих и нових пољопривредних машина. Од 16 часова ће се у Улици Лазе Костића кувати рибља чорба, од 17 на платоу у центру посетиоци могу погледати показну вежбу Црвеног крста, а већ од 17.15 програм најмлађих из ПУ „Наша радост“: рецитал, хор и плесне игре.
  Свечано отварање манифестације „Стари Лала 2018“. заказано је за 18 часова, када ће се са летње позорнице испред Центра за културу присутнима обратити организатори и представници локалне самоуправе.
  Одлуком Скупштине општине Ковин из фебруара ове године, „Стари Лала“ има епитет „манифестације од значаја за општину Ковин“, што ће свакако допринети њеној одрживости у наредним годинама, јер у календару и срцима суграђана и њихових гостију већ је заузела посебно место.  
  У наставку, погледајте комплетан програм овогодишње манифестације, са сатницом.

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."