VESTI

RADIO BUS KOVIN - vesti, informacije, oglasi, forum
 • 3. NOVOGODIŠNJI BAZAR U KOVINU

  Novog. bazar 2017Novogodišnji bazar suvenira i ručnih radova, u organizaciji Turističke organizacije opštine Kovin i Udruženja građana „Kovinka“, biće održan predstoječeg vikenda, 16. i 17. decembra. Ovogodišnji Novogodišnji bazar, koji se održava po treći put, pored prodajne izložbe suvenira i ručnih radova udruženja sa teritorije opštine Kovin u bogatom dvodnevnom programu upotpuniće dodatni sadržaji, namenjeni pre svega deci, ali i odraslima.
  U subotu 16. decembra, nakon svečanog otvaranja u 12h, naši najmlađi sugrađani moći će da od 16h uživaju u Novogodišnjoj predstavi za decu Amaterskog pozorišta Kovin, a sat vremena kasnije, u 17h biće održana i Kreativna radionica za decu.
  U nedelju, drugog dana bazara, na platou ispred Doma kulture i u Galeriji Centra za kulturu počeće poseban program povodom otvaranja klizališta u sezoni 2017/18. Na početku će nastupiti Aljoša Fila, dečija plesna grupa  PU „Naša radost“ i hor
  Marije Stamenković, a potom će i vaspitači PU „Naša radost“ izvesti novogodišnju pozorišnu predstavu. Prisutne će potom pozdraviti predsednica opštine Sanja Petrović. Ona će ujedno proglasiti početak rada klizališta, a zatim će na ledu biti izvedena promocija karlinga.

  Ovu interesantnu sportsku disciplinu na ledu predstaviće naš poznati glumac i pantomimičar Marko Stojanović sa svojom ekipom. On je predsednik i suosnivač Nacionalnog saveza za karling Srbije, predsednik Svetske organizacije pantomimičara i dobitnik brojnih priznanja za rad sa mladima u oblasti kulture i sporta kroz razne edukativne radionice. Zajedno sa reprezentacijom Srbije, pored promocije i demonstracije karlinga na ledu za srednjoškolce, Marko Stojanović će predstaviti i tzv. „kotrljajući karling“ za predškolce u prostorijama Centra za kulturu, kao i radionicu pantomime za decu prvog i drugog razred osnovnih škola. Kićenje velike novogodišnje jelke, koja će biti postavljena u centru, zakazano je za 13.50h, dok će istovremeno i Deda Mraz deliti oko 600 paketića našim najmlađim sugrađanima, koji će se svakako najviše obradovati predstojećim praznicima i čarolijama na ledu. Program se završava predstavom učenika III i IV razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, i kreativnom radionicom za decu. Tokom oba dana, od 10 do 20h građani će moći da posete bazar i kupe novogodišnje poklone. Opština Kovin poziva sve sugrađane, a naročito mlade i decu da prisustvuju ovim programima, nauče nešto novo i da se pritom dobro zabave uz odličan i edukativan program.  

 • CRVENI KRST KOVIN ORGANIZUJE AKCIJE DOBROVOLjNOG DAVANjA KRVI

  crveni-krst 1Crveni krst Kovin u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Pančevo organizuje sutra, u Bavaništu u maloj sali Doma kulture od 9h do 11h redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biće realizovana i u subotu 16.decembra, u organizaciji Crvenog krsta Kovin i Insitituta za transfuziju krvi Srbije, u sledećim mestima:

  1. GAJU, u vremenu od 8,30 – 9,30 časova u autobusu Instituta za transfuziju krvi Srbije ispred Doma kulture u Gaju

  2. DELIBLATU, u vremenu od 10,00 – 13,00 časova u autobusu Instituta za transfuziju krvi Srbije ispred O.Š. “Paja Marganović“

  3. MRAMORKU, u vremenu od 13,30 - 14,30 časova u autobusu Instituta za transfuziju krvi Srbije ispred Doma kulture u Mramorku.

 • PLANIRANA ISKLJUČENJA ELEKTRIČNE ENERGIJE

  Struja 05

  Kako su nas obavestili iz Elektrovojvodine, zbog radova na el.mreži, u četvrtak 14.decembra u periodu od 09h do 12h, struju neće imati sledeći delovi ulica u Kovinu: Ul. Cara Lazara od Ive Lole Ribara do Koče Anđelkovića, potom Nušićeva od Ive Lole Ribara do Koče Anđelkovića, Mihajla Pupina od Vojvođanske do Cara Lazara, Vojvođanska od Đure Petrovića do 4.oktobra, zgrade u Ulici Cara Lazara 87 C i 87 D (zgrade solidarnosti) i zgrada PIK.  Takođe, u nedelju 17.decembra u periodu od 09:30 do 10h i od 14h do 14:30h bez struje će ostati naseljena mesta Beli Breg, Dubovac i Šumarak. 

   

 • MILOŠ BAKOVIĆ OSVOJIO JE 3.MESTO NA KONKURSU ,,DIGITALNI ČAS 2017/2018”

  MILOS BAKOVICNas sugrađanin, Miloš Baković, učitelj OŠ ,,Desanka Maksimović” Kovin, osvojio je treće mesto na nagradnom konkursu za nastavnike osnovnih škola ,,Digitalni čas 2017/2018”. Nagradni konkurs, raspisalo jeMinistarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija početkom novembra, a ima za cilj podsticanje upotrebe informacionih tehnologija koje su primenljive u nastavi, usklađene sa zadacima i ciljevima časa, dostupne učenicima i podsticajne za njihovo aktivno učešće u nastavnom procesu. Namenjen je svim predmetnim i razrednim nastavnicima osnovnih škola čiji je osnivač Republika Srbija. Baković je ostvario izvanredan uspeh, s obzirom da je bilo prijavljeno oko 160 radova, a njegov rad ,, Naučili smo o zavičaju” svrstan je grupu predmeta ,,prirodne nauke”.

  ,,Na nagradnom konursu ,,Digitalni čas” učestvujem od 2015.godine i svi moji radovi našli su svoje mesto u Elektronskim zbornicima radova. Današnje generacije učenika su digitalni urođenici zato što rastu okruženi tehnologijom i svakodnevno je koriste, ali je ne koriste na pravi način. Trudimsedasvojim učenicimapokažemdaučenjeuztehnologijumožedabudezabavnoiveoma podsticajno za aktivno učestvovanjeu procesu nastave“, istakao je Miloš Baković. Prema njegovom mišljenju savremena nastava prirode i društva se ne može zamisliti bez upotrebe savremene obrazovne informacione tehnologije, pa zato često organizuje takmičarske kvizove, jer kako kaže kviz unosi dinamiku kroz proces nastave i doprinosi aktivnom učešću svih učenika. Baković je naveo da je ponosan što je svoju školu predstavio u najboljem svetlu i da je ovo dokaz da njihova škola prati savremene tokove obrazovanja i stavlja akcenat na savremenu nastavu.

 • ŠKOLSKO PRVENSTVO U ODBOJCI, NAJUSPEŠNIJI MRAMORČANI I BAVANIŠTANKE

  IMG-faa066e99b0d35a293decaee4c2fceaf-V

  Školsko prvenstvo opštine Kovin u odbojci za učenike i učenice osnovnih škola održano je 6. i 7. decembra u školama u Kovinu i Bavaništu. Prve su nastupile devojke, koje su svoje mečeve igrale u sali OŠ ,,Đura Jakšić“ u Kovinu, a najviše su se istakle učenice OŠ ,,Bora Radića“ Bavanište. One su savladale sve svoje protivnice i zasluženo izborile plasman u narednu rundu takmičenja. Treće mesto pripalo je učenicama OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ Kovin. Narednog dana u školskoj sali u Bavaništu održano je takmičenje u muškoj kategoriji, a najbolji su bili Mramorčani. Učenici OŠ ,,Sava Maksimović“ Mramorak su savladali suverene vladare u odbojci, ekipu Bavaništa rezultatom 2:1. Podsetimo da su ovogodišnji pobednici, ranije napravili veliko iznenađenje u stonom tenisu, pobedom nad favorizovanim Skorenovčanima, što samo pokazuje kako se pristupa školskim takmičenjima u Mramorku. Učenici OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ zauzeli su kao i devojčice ove škole treće mesto. Pobednici su stekli plasman na okružno prvenstvo osnovnih škola, a već sredinom nedelje može se očekivati okršaj učenika i učenica srednjih škola.

  Evo i kompletnih rezultata u ženskoj konkurenciji:
  četvrtfinale :
  OŠ "Đura Filipović" - OŠ "Bora Radić"  0:2 (3:25, 8:25)
  polufinale :
  OŠ "Desanka Maksimović" - OŠ "Đura Jakšić"  0:2 (3:25, 3:25)
  OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" - OŠ "Bora Radić"   0:2 (2:25, 2:25)
  finale :
  OŠ "Bora Radić" – OŠ "Đura Jakšić"  2:0 (25:16, 25:11)

  Rezultati u muškoj kategoriji
  četvrtfinale :
  OŠ "Đura Jakšić" - OŠ "Sava Maksimović"  0:2 (15:25, 20:25)
  OŠ "Desanka Maksimović" - OŠ "Bora Radić"  0:2 (11:25, 12:25)
  polufinale :
  OŠ "Đura Filipović" - OŠ "Bora Radić"   0:2 (5:25, 20:25)
  OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" - OŠ "Sava Maksimović"  0:2 (11:25, 15:25)
  finale :
  OŠ "Bora Radić" - OŠ "Sava Maksimović"  1:2 (25:23, 20:25, 5:15)


Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."