VESTI

RADIO BUS KOVIN - vesti, informacije, oglasi, forum
 • SVEČANO OTVOREN NOVI VRTI'Ć U II MZ

  87103999 672466530156832 4551355892720730112 nUz prisustvo velikog broja građana, članova lokalnog rukovodstva i brojnih gostiju danas je svečano otvoren novi objekat vrtića PU „Naša radost“ u II MZ u Kovinu. Događaju je, pored direktora Uprave za kapitalna ulaganja APV, Nedeljka Kovačevića prisustvoovao i zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, Milan Kovačević.
  Prisutne je prvo pozdravila direktorka PU „Naša radost“, Aleksandra Alavanja, koja je istakla da je svako ulaganje za potrebe predškolske delatnosti, potvrda istinske brige za decu predškolskog uzrasta. Ona se zahvalila predsednici opštine Sanji Petrović, lokalnoj samoupravi, Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, Upravi za kapitalna ulaganja APV, ministarstvu finansija, kao i saradnicima iz 87039373 182509749701514 5211413411732127744 nopštinske uprave na svesrdnoj pomoći na realizaciji ovog projekta.


  „Prostor je sagrađen i opremljen po standardima koje uređuje oblast predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Vrednost ovog objekta je pre svega u kvalitetnim uslovima za razvoj naše dece. Vaspitači i medicinsko osoblje će, pored novih radnih mesta, moći da unapređuju svoj vaspitno-obrazovni rad“, rekla je Alavanja. Ona je poručila da je ulaganje u najmlađe, ulaganje koje se višestruko vraća u budućnosti svima nama.
  Goste i građane potom su prigodnim stihovima pozdravili i troje najmlađih – Lena Janjević sa pesmom „Vrtić“, Dunja Stojmenović sa „Pobunom igračaka“ i Andrija Đakov koji odrecitovao pesmicu „Dobro došli narode maleni“.
  Predsednica opštine Kovin je istakla da se lokalno rukovodstvo potrudilo da u najkraćem roku, uz dobro budžetsko planiranje , i uz pomoć i podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, Uprave za kapitalna ulaganja APV i ministarstva finansija završi projekat izgradnje i opremanja novog objekta. Petrović je podsetila 87015272 224420705396664 8037673871580594176 nda se na ovom mestu, do 2016. godine, nalazila baraka, takozvano Zabavište 2. „To je bio stari, neuslovan objekat, montažnog tipa, koga smo po rešenju građevinskog inspektora porušili, i napravili ovo velelepno zdanje. Briga lokalnog rukovodstva za svaki segment života i standarda u lokalnoj zajednici i danas je ponovo ptvrđena. Ako želimo da mlade zadržimo u Kovinu, moramo da mislimo i na kvalitetno odrastanje njihove dece. Da imamo lep, savremen i funkcionalan vrtić i da obezbedimo nova radna mesta“, rekla je predsednica opštine Kovin.
  Direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV, Nedeljko Kovačević je poručio da mu je drago što u Kovinu nema više liste čekanja za obdaništa u Kovinu. „Od svih planiranih investicija koje smo imali i završili najvažnije nam je kada uradimo za naše najmlađe. Nadam se da će biti još investicija u narednom periodu u opštini Kovin, ali bi bio najsrećniji da to opet bude vrtić“, naglasio je Nedeljko Kovačević.
  Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović i zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, Milan Kovačević svečano su presekli vrpcu, čime je vrtić i zvanično otvoren.87065415 2234496080190758 8509326199112073216 n

  Za izgradnju i opremanje vrtića ukupno je utrošeno 114          miliona dinara. Iz Uprave za kapitalna ulaganja bespovratno je obezbeđeno 35 miliona u 2. fazi izgradnje
  . Pokrajinski sekretarijat učestvovao sa 11,5 miliona – nameštaj, mobilijar za dvorište, igračke, za video nadzor. Ministarstvo finansija obezdedilo 15 miliona dinara za opremanje kuhinje, pribora, posteljine za krevetiće, vešeraja… Preostala sredstva izdvojena su iz budžeta opštine Kovin.

  Kapacitet novog objekta je do 150 dece uzrasta od 18 meseci do polaska u školu, čime se, uz kapacitet postojeće matične zgrade, rešava dugogodišnji problem liste čekanja. Objekat ima 700 m2, dok je kupna površina parcele 3000 m2.

 • PLOČIČANIMA USKORO KVALITETNIJA VODA ZA PIĆE

  ,,U toku su radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje vode u Pločici. Realizacijom ovog projekta rešiše se višedecenijski problem koji muči meštane, a to je nekvalitetna pijaća voda“, izjavio je za radio ,,BUS“ odbornik SO Kovin, Milan Milovanov iz Pločice.  

  Opština Kovin je pre 2 godine donela odluku, a potom i izdvojila sredstva za izgradnju postrojenja za preradu pijaće u Pločici i Dubovcu. Za ovu namenu iz budžeta izdvojeno je  40 miliona dinara, a deo je obezbedila i Republika iz budžeta za tekuće rezerve.  Milovanov navodi da će u Pločici biti uloženo još 9 miliona dinara za sistem za ispiranje vodovodne mreže.

  ,,Radovi na izgradnji postrojenja za preradu pijaće vode u Pločici počeli su jesenas.  Lepo vreme omogućilo je kontinuiran proces, pa očekujemo da ćemo na proleće dobiti kvalitetnu vodu za piće“, rekao je odbornik lokalnog parlamenta.  Dodaje da će ovakvo postrojenje ubrzo dobiti i Dubovčani.

  Milovanov se ovim putem zahvalio lokalnoj samoupravi, na čelu sa predsednicom Sanjom Petrović, što su prepoznali značaj i pristupili rešavanju ovog problema koji je dugo mučio stanovnike Pločice i Dubovca.

 • USKORO USLUGA "eVRTIĆ" U KOVINU

  Na opštinskom sajtu danas je objavljeno da će od ove godine usluga ,,eVrtić" biti omogućena i u našoj opštini. Prenosimo Vam objavu u celosti: ,,Građanima opštine Kovin od ove godine biće omogućeno da na potpuno elektronski i besplatan način prijave decu za upis u predškolsku ustanovu.Usluga eVrtić predstavlja elektronsku prijavu dece za upis u predškolske ustanove. Roditelj više ne mora da odlazi na razne šaltere prilikom prijave deteta u predškolsku ustanovu, već prijavu može da obavi elektronski na Portalu eUprava.

  Od ove godine usluga će biti omogućena u 140 gradova i opština kao lakši, brži, potpuno elektronski i besplatan način prijave dece u predškolske ustanove. Elektronsko podnošenje prijave se vrši jednostavnim popunjavanjem online obrasca, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se automatski pribavljaju. U ovom trenutku je u toku implementacija ove usluge u svim gradovima i opštinama u Srbiji".

 • ,,ZMAJEVCI” OBELEŽILI DAN SIGURNIJEG INTERNETA

  Učenici OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj” Kovin i ove godine obeležili su Međunarodni dan sigurnijeg interneta. Organizatori su udruženje Insafe/INHOPE uz podršku Evropske Komisije, a u cilju  promovisanja sigurnije i odgovornije upotrebe onlajn tehnologije i mobilnih uređaja, posebno među decom i mladima.

  “Svake godine drugog dana druge sedmice drugog meseca hiljade ljudi širom sveta se udruže kako bi učestvovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svest o sigurnosnim problemima na internetu. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji internet“. Učenici starijih razreda tom prilikom, između ostalog, radili su i onlajn anonimnu anketu čiji su rezultati bili više nego ohrabrujući jer ukazuju na već izgrađen ispravan stav o ovom gorećem problemu mladih. Zbog važnosti sadražja i pretnji kojima su svakodnevno izloženi, posvećena im je čitava ova sedmica”, kaže nastavnik informatike i računarstva Dejan Kreculj, pedagoški savetnik.

 • VLADA ARSIĆ PREDSTAVIO NOVI ROMAN

  U prepunoj čitaonici Biblioteke „Vuk Karadžić“ Kovin, 07. februara, pisac Vlada Arsić je predstavio svoj najnoviji roman „Osinje gnezdo”.

  Roman je privukao veliki broj posetilaca, kojima je autor na veoma interesantan i živopisan način govorio o važnoj temi romana na kom je radio veoma dugo, čitavih deset godina. Interesantna interakcija gosta i publike trajala je duže od sat vremena, javili su nam iz biblioteke. 

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."