VESTI

RADIO BUS KOVIN - vesti, informacije, oglasi, forum
 • U SUBOTU 7. PO REDU GAJAČKI KOTLIĆ

  Gajacki kotlicTradiconalni Gajački kotlić, sada već sedmi po redu, biće održan 18.avgusta u Gaju. Organizatori, MZ Gaj, su za sve goste pripremili raznovrstan kulturno-zabavni program, a pobednik gajačkog kotlića kvalifikovaće se za prvenstvo Vojvodine. Svečano otvaranje najavljeno je za 13h, dok će etno bazar početi već u jutarnjim satima. Tokom trajanja manifestacije posetioci će imati priliku da degustiraju banatske slane i slatke specijalitete, riblju čorbu, a organizovana je promocija i prodaja Kraft piva. Zabavu će upotpuniti glumac Milenko Žužić Žule, a potom i nastupi KUD ,,Gaj“ iz Gaja i MD ,,Kovinski bećari“. Svi zainteresovani koji žele da se oprobaju u kuvanju riblje čorbe mogu se prijaviti i na sam dan manifestacije do 15h.

 • LETNJE RADIONICE U BIBLIOTECI U BAVANIŠTU

  Teofil PancicU ogranku „Teofil Dimić“ u Bavaništu u toku je održavanje letnjih radionica za decu predškolskog i školskog uzrasta. Od 26. jula do 9. avgusta realizovane su četiri radionice: Beli golub mira, Oktopod, Priroda pripoveda deci i Izrada zeke od recikliranog materijala. Polaznici radionica su naučili da kroz čitanje, učenje, igru i zabavu ispolje svoju kreativnost i stvaralaštvo.Korišćenjem literature iz dečjeg fonda i kombinovanjem raznih likovnih tehnika, deca su recikliranjem otpadnog materijala naučila kako i na koje sve načine mogu da sačuvaju i zaštite životnu sredinu. Radionice se održavaju svakog utorka i četvrtka od 11:30 do 13:00 časova do 23. avgusta 2018. godine. Iz biblioteke pozivaju sve zainteresovane da dođu da kroz igru i zabavu sa njima steknu nova znanja.
  Tekst i fotografije: Biblioteka ,,Vuk Karadžić“ Kovin

 • TRETIRANjE KOMARACA SA ZEMLjE 10. AVGUSTA

  prskanje komaracaJoš jedna akcija suzbijanja komaraca na teritoriji opštine Kovin zakazana je - ukoliko se steknu neophodni meteo uslovi - za petak, 10. avgust, saopšteno je iz nadležne službe Opštinske uprave Kovin i firme „Eko-dez“, Beograd, angažovane za ovaj posao.

  Suzbijanje odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na teritoriji svih MZ vršiće se preparatom AQUA K-OTHRINE 20 EW(preparat na bazi deltametrina) na površini od 1500 ha sa 11 ekipa. Radovi će početi oko 19.00 časova, u zavisnosti od meteo uslova, saopšteno je još u cilju informisanja udruženja pčelara i stanovništva opštine Kovin.

 • REGATA REKA 2018. PROLAZI KROZ KOVIN U PETAK

   

  IMG 20180807 003755 20180807004604090Regata reka 2018 prvi put prolazi kroz Kovin ove godine, obavestila nas je direktora TOOK-a, Divna Kirilov. Početak uplovljavanja 15 – 20 plovila u kovinski Dunavac se očekuje u petak 10.avgusta od 15h. Osim, plovila, Kovin će posetiti i autobus sa oko 80 učesnika regate, a među njima će biti i kovinski nautičari koji su uzeli učešće u ovoj regati – Đorđe Bukvić i Jovan Šalipur. Kako su nas istakli iz Turistčke organizacije, za učesnike regate biće priređen svečan doček. Služiće se pogača, a organizovani su i nastupi KUD ,,Mladost“ iz Kovina i MD ,,Kovinski bećari“.

   

 • MOTO SKUP OD 3.DO 5. AVGUSTA NA DUNAVCU

  MOTO SKUPSLIKA IZ ARHIVEU organzaciji Moto kluba „Margum“ iz Kovina, od 03. do 05. avgusta, na novoj lokaciji – kovinskom Dunavcu, biće održan jedanaesti po redu moto skup. Tradicionalno, u petak je otvaranje kampa, uz doček i druženje sa bajkerima i gostima. Bajkerske igre počeće od 18h, a u večernjim satima u petak koncert će održati grupa „Riff“. Tradicionalni defile bajkera kroz grad zakazan je za subotu od 18h. Od Šljunkare, zatim Krečanskom ulicom, a potom kroz Ulicu Cara Lazara i JNA, bajkeri će Nemanjinom ulicom doći do gradskog groblja, gde će odati počast tragično preminulom Nemanji Đorđeviću, koji je bio jedan od inicijatora osnivanja kovinskog moto kluba. Defile će potom proći Bolničkom i Ulicom Cara Lazara doći do centra grada, gde će se zadržati u druženju sa građanima. Po povratku na Šljunkaru uslediće „bajkerske igre a potom i koncert. Drugog dana će nastupiti „Cesijum“, i Elvis J. Kurtović. Moto kamp će biti zatvoren u nedelju u podne.

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."