VESTI

RADIO BUS KOVIN - vesti, informacije, oglasi, forum
 • "DANI ĆIRILICE" SUTRA U BAVANIŠTU

  Biblioteka-Dani cirilicePod pokroviteljstvom Opštine Kovin, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u Bavaništu će sutra biti održan 17. po redu Dečiji sabor „Dani ćirilice.“ Organizatorka i osnivač „Dana ćirilice“, Vera Sekulić, istakla je da je na ovogodišnji Konkurs pristigao 5261 rad iz Srbije i 20-ak zemalja širom sveta. Po njenim rečima najviše dece se prijavilo iz Švajcarske i Francuske, dok su najdalje destinacije Australija i Južna Afrika. Tema ovogodišnjeg konkursa je: za literarni rad -„Moj junak“, za ilustraciju – junaštvo, za kaliografski rad-prepis teksta o junaštvu, inicijal-pvo slovo deteta autora i lutka-nošnja iz bakinog rodnog kraja. Vera Sekulić je naglasila da će ove godine biti podeljene 123 nagrade i pohvale, kao i 65 pohvala za decu van Srbije, koja zbog siromašnijeg rečnika ne mogu ravnopravno da se takmiče. Takođe, od prošle godine je uvedeno priznanje „Čuvar srpstva“, koje se dodeljuje svoj deci iz dijaspore koja učestvuju. Pre centralne manifestacije dodele nagrada, Biblioteka u ogranku u Bavaništu, organizuje u saradnji sa Ruskom humanitarnom misijom na Balkanu otvaranje „Ruskog kutka“, a događaju će prisustvovati predstavnici Ruske škole sa Novog Beograda, zvanične obrazovne ustanove pri ambasadi Ruske federacije u Beogradu.

  Dodela nagrada najboljima zakazana je za 12h u holu OŠ „Bora Radić“, gde će biti postavljena i izložba pristiglih likovnih radova.Nakon svečanosti dodele nagrada deca će biti u prilici da učestvuju na raznovrsnim radionicama: rad na grnčarskom točku, vez, tkanje, pletenje cvetnih venaca. Specijalni žiri imaće težak posao prilikom izbora najukusnijih kolača, a program će obogatiti svojim nastupom ansambli KUD „Aca Obradović“ Bavanište. U popodnevnom delu programa, od 15 časova,Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin, Udruženje „Dani ćirilice“ i ogranak Vukove zadužbine organizuju promociju zbornika dečjih radova „Mladi govore“. Ovogodišnji 17-ti po redu Dečiji sabor „Dani ćirilice.“ organizuje Udruženje građana „Dani ćirilice“, u saradnji sa Vukovom zadužbinom, OŠ „Bora Radić“ Bavanište, Bibliotekom „Vuk Karadžić“ Kovin – Ogranak „Teofilo Dimić“u Bavaništu, Aktivom žena „Duga“ Bavanište, SSŠ „Vasa Pelagić“ Kovin, Crkvenom opštinom Bavanište.

 • 4.MEĐUNACIONALNA SMOTRA FOLKLORA 26.MAJA U DELIBLATU

  SEOSKI TRG DELIBLATOU okviru obeležavanja seoske slave i predstojećeg praznika Duhovi, u subotu na seoskom trgu u Deliblatu biće održana 4. po redu Međunacionalna smotra folklora pod nazivom ,,Kreni u kolo“. Manifestaciju organizuje, uz podršku lokalne samouprave, KUD ,,Paja Marganović“ iz Deliblata, a program počinje u 19h.

  Prema rečima Dragana Stolića, predsednika ovog društva, cilj smotre je prikazivanje narodnih pesama i igara. Ovogodišnji učesnici smotre su KUD ,,Zora“ Beograd, KUD ,,Kostolac“ Beograd, KUD ,,Jeleče“ Novi Beograd , ,,Kaonički izvori“ Koanik-Kruševac, kao i ,,Banatski vez“ iz Dolova. Svojim novim koreografijama predstaviće se i domaćini smotre KUD ,,Paja Marganović“. Osim folklornih igara, publika će imati priliku da uživa i u izvođenju etno pesme ,,Sjajna mesečina“ koju će otpevati Mirjana Velić uz pratnju Nemanje Novakovića. Veče će ulepšati i Marija Vlaški, učesnica ovogodišnjeg festivala ,,Klinci pevaju hitove“. Dragan Stolić se posebno zahvaljuje Opštini Kovin, MZ Deliblato, OŠ ,,Paja Marganović“, kao i mnogobrojnim sponozorima bez kojih ova manifestacija ne bi mogla da se održi. Iz društva pozivaju sve građane i ljubitelje tradicionalnih igara da dođu i svojim prisustvom uveličaju ovo folklorno veče.

 • KVIZ IZ SAOBRAĆAJA U PU "NAŠA RADOST"

  Vrtic- kviz iz saobracajaU PU „Naša radost“ je dugogodišnja praksa da se u maju mesecu održava kviz o poznavanju saobraćajne kulture za decu pripremnih predškolskih grupa. Tako je bilo i ovog 16. maja, kada su deca iz pripremnih predškolskih grupa iz naseljenih mesta zajedno sa svojim drugarima iz pripremnih predškolskih grupa iz Kovina pokazali zavidno znanje koje su stekli tokom ove radne godine u zajedničkom radu sa svojim vaspitačicama. Početak kviza je obeležio igrokaz o lepom ponašanju u saobraćaju koji je imao za cilj da opusti takmičare i ukaže na nepravilnosti u ponašanju u saobraćaju. Pošto je ovo ozbiljano kviz-takmičenje, prisutan je bio i žiri i to u sledećem sastavu: saobraćajni inspektor Goran Terzić, vaspitačica Mirjana Lacmanović i pravnik predškolske ustanove Rajko Bojić. U organizovanju kviza učestvovale su vaspitačice Slađana Bogunović, Marica Radovanović kao i direktorka predškolske ustanove Aleksandra Alavanja.
  Deca, takmičari su usprešno odgovarali na postavljena pitanja i za odlično znanje bili nagrađeni sa po dve knjige o saobraćaju.
  Svi su uživali u lepom druženju i odličnoj atmosferi.
  Tekst PU "Naša radost"

 • OLUJNI VETROVI POČUPALI DRVEĆE U DELIBLATU, STRUČNA SLUŽBA ODMAH INTERVENISALA

  Oluja u Deliblatu 1Intenzivni pljuskovi sa jakim vetrom i gradom pogodili su u utorak 15.maja celu opštinu Kovin, a najveća šteta naneta je usevima i poljopvrivrednim područjima zbog velike količine kiše koja je pala u toku večeri – 23 l/m. Nesvakidašnja situacija dogodila se u samom centru Deliblata kad je olujni vetar počupao drveće iz korena, pokidao kablove sa okolnih bandera i pretio da ugrozi sve one koji se u tom momentu nađu u blizini mesta nezgode. Međutim, vrlo brza reakcija i koordinacija službi JP „Kovinski Komunalac", „EPS Distribucije" i nadležne inspekcije Opštinske uprave Kovin koje su odmah po pozivu izašle na lice mesta sprečileOluja u Deliblatu 2 su nesagledive posledice koje bi ovo nevreme moglo da izazove. Radnici JP „Kovinski Komunalac" isekli su i uklonili drveće koje je zatvorilo put u samom centru Deliblata, između zgrade Mesne zajednice i OŠ „Paja Marganović", te je sve vrlo brzo vraćeno u pređašnje stanje. Podsetimo, na teritoriji Južnog Banata 15.maja je bio na snazi crveni meteo alarm, a vremenske nepogode praćene jakom kišom, lokalno sa gradom i olujnim vetrom zahvatili su toga dana celu opštinu Kovin.

 • VUK I MARINA NA REPUBLIČKOJ SMOTRI RECITATORA

  50-SMOTRA-RECITATORA-SRBIJE-POZIVNICAUčenici Vuk Radojković i Marina Stefanović predstavljaće kovinsku opštinu na 50. Smotri recitatora. Savez amatera Srbije i Centar za kulturu Valjevo organizuju 18. i 19.maja 50.redu Smotru recitatora pod nazivom ,,Pesniče naroda mog“. Učenik OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ Vuk Radojković takmičiće se, 18.maja, u kategoriji srednjeg uzrasta, dok će učenica Gimnazije i ekonomske škole ,,Branko Radičević“ Kovin, Marina Stefanović, učestvovati drugog dana smotre. Prvog dana tamičenja prisutni će imati priliku i da pogledaju dečju pozorišnu predstavu ,,Neven“ u izvođenju Gradskog pozorišta ,,Abrašević“ iz Valjeva. Predstava počinje u 19h. Iz Centra za kulturu Valjevo najavljuju da će poseta valjevskom muzeju i modernoj galeriji biti besplatna.

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."