VESTI

RADIO BUS KOVIN - vesti, informacije, oglasi, forum
 • BOMB FESTIVAL U ČETVRTAK

  BOMB Music Festival Official Cover 2018Treći po redu BOMB Music Festival u organizaciji Centra za kulturu Kovin, uz pokroviteljstvo Opštine Kovin, počinje 18. i trajaće do 20. oktobra. Na ovogodišnjem BOMB festivalu predstaviće se veliki broj muzičara Tanja Banjanin, sastav LP Duo,naša sugrađanka prvakinja frule Neda Nikolić, Mistake&Mistake i mnogi drugi.  

  BOMB muzički festival promoviše vrednosti pop kulture u društvu i kreće se u pravcu osvajanja nove publike kroz podršku muzičkom stvaralaštvu i obrazovanju, kao i razvijanju muzičke scene na teritoriji opštine Kovin. Takođe, predstavlja mesto između underground zvuka i profinjenosti gde muzika nije pratila trendove nego je gradila nove i neistrošene teksture autentičnosti na muzičkoj sceni i predstavlja važan uzorak sadašnjosti i budućnosti. Iako je, ponekad, festival sinonim muzičkog spektakla, ovde se svodi isključivo kroz refleks muzičke fascinacije za novim saznanjem, a pojedinac spreman da prihvati i širi spektar svog dosadašnjeg uticaja dobija slobodu i komfor u neograničenom zvučnom svetu.

  Kao i svake godine koncerti će biti održani u dvorani Centra za kulturu, osim petka kada će celovečernji program biti održan u Undergroundu. Cena komplet karata za celokupan BOMB Music Festival iznosi 900 rsd, dok za jedan celovečernji program iznosi 300 rsd.  Prodaja karata po ovoj ceni traje do 17. oktobra, a nakon ovog datuma, odnosno u toku trajanja festivala cena karte za celovečernji program iznosiće 400 dinara.  Karte se mogu kupiti svakog radnog dana od 17 h do 20 h na biletarnici Centra za kulturu Kovin. Karte se mogu rezervisati putem telefona 013/742-592 radnim danima do 14 h ili slanjem poruke u inbox fb stranice BOMB Music Festival i Centar za kulturu Kovin.

  U nastavku pogledajte raspored koncerata po danima:

  Četvrtak / 18. oktobar / Dvorana Centra za kulturu

  20 h / LP Duo / otvaranje
  New Classic & Beyond, za dva hibridna klavira, elegancija klasike, sloboda džeza i snaga rock'n'roll-a. LP Duo, koji čine pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, već godinama eksperimentiše sa klavirskim zvukom i zvukom različitih sintisajzera, proširujući već poznate žanrove moderne klasike kao i elektronske popularne muzike u okviru svog alter ega LP Elektro. Prvi put u Kovinu, kada će svojim nastupom i otvoriti ovogodišnji BOMB Music Festival, LP Duo će se predstaviti u formaciji dva (hibridna) klavira i odvesti publiku na putovanje kroz muziku XXI veka (Adams, Helweg, Raičković, Božičević, Meijering, Correa, LP Duo) koju ove jeseni izvode na turneji koja uključuje i koncerte u Londonu i Njujorku. 

  22 h / Ana & The Changes

  U terminu od 22 h, nakon koncerta LP Dua, na našoj sceni stupa Ana Ćurčin sa svojim bendom 1. Ana The Changes official el. najavakoja je početak godine obeležila koncertom na prestižnom Eurosonic festivalu u Holandiji gde je bila jedini predstavnik Srbije. Anina muzika leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom.


  Petak / 19. oktobar / Underground Centra za kulturu Kovin

  21 h / Vin Triste

  Drugo BOMB veče koje se održava u našem Underground-u, pre sastava Halftones i MistakeMistake, otvara ženski sastav Vin Triste - minimalistički alternativni rok bend koji je nastao 2016-te godine. Ovaj bend čine 4 devojke u sastavu: Danijela Milanović- gitara/ vokal, Ivana Posrkača- gitara/vokal, Sandra Vidojević- bass/vokal, Lola Miković- bubanj/vokal.

  22 h / Halftones

  Halftones su psihodelični, noise, art rock sastav iz Beograda.
  Sviraju muziku kroz pejzaže tame i apsurda svakodnevice. Isto, kao kada bi spojili estetiku filmova Sam Peckinpah i grotesknu karakerizaciju likova spisateljice Flannery O'Connor, a onda to sve zašećerili glamurom i konfetama. Oslanjaju se na new wave 80'ih, ali to je samo polazna tačka iz koje, svakim novim albumom, EP-ijem ili nastupom pomeraju granice sopstvene radoznalosti i kreacije.

  00.00 h / MistakeMistake

  Sad već kultni, MistakeMistake vokalno-elektronski sastav iz Beograda, nastao je krajem devedesetih godina. Osnivači su vajar Ivan Bon i astrofizičar Edi Bon, a muzika koju grupa pravi i izvodi bazirana je na kombinaciji nekoliko ekspresivnih elektronskih pravaca: electronika, electro-rock, england electro-pop, 2step-garage, dub, reggae, afro electro, brazil...  

  Subota / 20. oktobar / Dvorana Centra za kulturu

  20 h / Trio Zvuci Balkana

  1. Trio Zvuci Balkana official el. najavaU prvom koncertu poslednje večeri BOMB Music Festivala predstavljamo Vam sofisticirani spoj klasike, etno zvuka i jazz-a Trio Zvuci Balkana. Ovaj trio čine Veljko Nenadić, Neda Nikolić i Denis Mahmutović - iako različitih muzičkih opredeljenja, spojila ih je ljubav prema srpskoj tradicionalnoj muzici utkanoj u klasično muzičko obrazovanje, začinjeno slobodom istraživanja i suptilnosti koju pruža jazz. 

  Više informacija: Trio Zvuci Balkana // BOMB Music Festival

  22 h / Tanja Banjanin

  Tanja Banjanin, pop pevačica koja iza sebe ima 20 godine karijere i predstavlja važan deo domaće pop scene još s kraja 90-tih godina pa do danas, bila je i ostala nenametljiv tip izvođača. Na BOMB Music Festivalu dolazi sa svojim pratećim bendom.

 • POČINJE REKONSTRUKCIJA BIBLIOTEKE

  biblioteka 3Sledeće nedelje počinju radovi na investiocionom održavanju Biblioteke ,,Vuk Karadžić“ Kovin. Zbog planiranih radova ustanova neće raditi od 18.oktobra do kraja 2018.godine. 
  Svi korisnici iz Kovina moćiće da koriste usluge biblioteke u naseljenim mestima opštine Kovin: Bavaništu, Gaju, Dubovcu, Deliblatu, Mramorku, Skorenovcu i Pločici. Svi koji žele iz Kovina da se učlane mogu to učiniti u ograncima, a nakon završetka objekta, moćiće da se služe knjigama u svom gradu, bez obzira gde se učlane, objasnila je direktorka biblioteke Jelena Stojanović. Radovi na investicionom održavanju biblioteke zvanično počinju 22.oktobra i trajaće do kraja novembra, a nakon toga slede radovi na tekućem održavanju objekta. 
  Jelena Stojanović navodi da je rekonstrukcija biblioteke neophodna, jer nedostaje prostor za Goran S pozivnica 165smeštaj aktivnog knjižnog fonda, veći prostor za dečje odeljenje, adekvatan prostor za organizovanje kulturnih manifestacija i prostor za elektronsku čitaonicu. Površina novoformiranog prostora u potkrovlju planirana je da bude 240 m2... Prva faza rekonstrukcije postojećeg objekta obuhvata izradu armirano-betonskog stepeništa za komunikaciju sa budućim potkrovljem i izradu armirano betonske ploče iznad postojeće drvene tavanice. Opština Kovin je izdvojila iz svog budžeta za rekonstrukciju prve faze 2.000.000,00 dinara.

 • OBELEŽEN DAN MENTALNOG ZDRAVLJA

  naslovnaSpecijalna bolnica za psihijatrijske bolesti ,,Kovin“ edukativno-zabavnim programom obeležila je 9.oktobra u Centru za kulturu kovin Svetski dan mentalnog zdravlja.

  Manifestacija pod nazivom ,,Samo prvi put je tvoja odluka“ osmišljena je tako da kroz predavanje, interakciju, performans i ispovesti bivših zavisnika ukaže na aktuelni problem narkomanije. Prema rečima zamenice direktorke bolnice, dr Jovanke Petrović, ovogodišnja tema odabrana je kako bi bliže upoznala roditelje, ali i decu sa prvim simptomima korišćenja psihoaktivnih supstanci, koji su uzroci, posledice i preventivne mere delovanja.

  U prepunoj pozorišnoj sali, Amatersko pozorište iz Kovina izvelo je performans, a publika je mogla čuti i dve tragične priče dvoje zavisnika. Potom je organizovan okrugli sto koji su činili bivšitropiko inspektor Goran Koprivica , psiholog Lidija Pavlović, sveštenik pravoslavne crkve otac Dušan Vasić, direktorka i zamenica direktorke bolnice dr Alesaksandra Gavrilović i dr Jovanka Petrović, kao i neuropsihijatar Silvana Jovanović. Oni su govorili o štetnostima korišćenja droge, apelovali na roditelje da brinu o svojoj deci, da prate njihova emocionalna stanja i ponovo ponovili omladini ,,Samo prvi put je tvoja odluka“, posle nema povratka.

  Za sam kraj, priređen je humanitarni koncert, a za dobru atmosferu pobrinuo se ,,Tropiko bend“.

 • TRI MEDALjE ZA KARATISTE-UČENIKE ŠKOLA KOVINSKE OPŠTINE

  IMG 3567Na Školskom prvenstvu Vojvodine u karateu za osnovne i srednje škole, učenici naše opštine doneli su ukupno 3 medalje. Takmičenje je održano 30.septembra u Inđiji, a predstavlja ujedno i kvalifikacije za školsko prvenstvo Srbije, koje će biti u drugom polugodištu tekuće školske godine.

  Sa teritorije opštine Kovin sa velikim uspehom prestavile su nas dve osnovne i jedna srednja škola. Osvojeno je ukupno 3 medalje.

  Zojkić Dušan, učenik osnovne škole „Bora Radić" iz Bavaništa u konkurenciji 61 učenika trećih i četvrtih razreda osnovnih škola, nakon 5 ostvarenih pobeda, doživeo je poraz u finalu i time osvojivši srebrnu medalju za svoju školu.

  Saša Đurić, učenik osnovne škole „Miša Stojković" iz Gaja u konkurenciji 40 učenika petih i šestih razreda osnovnih škola, osvojio je 3 mesto za svoju školu.

  Predstavnica srednjih škola, Selena Đorđević, učenica Gimnazije i ekonomske škole „Branko Radičević" Kovin, u konkurenciji trećih i četvrtih razreda srednjih škola, ponovila je Dušanov uspeh i okitila se titulom vicešampiona Vojvodine.

  Vredi napomenuti da su i drugi članovi karate kluba „Radnički" iz Kovina sa uspehom nastupili na ovom takmičenju. Učenici srednje hemijske škole iz Vršca, Carana Nikola i Krivošić Anđela osvojili su medalje i plasman na državno prvenstvo. Nikola je bio drugi, dok je Anđela bila treća u svojoj konkurenciji.

 • U BIBLIOTECI REALIZOVAN PROGRAM U OKVIRU DEČJE NEDELJE

  naslovnaBiblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin i ove godine obeležila je Dečju nedelju kako u Kovinu, tako i u svim ograncima biblioteke. Ovogodišnja tema je bila „Moje pravo da živim srećno i zdravo-za odrastanje bez nasilja“ I tim povodom organizovano je niz aktivnosti kojima su obuhvaćena deca predškolskog i školskog uzrasta.

  Program dešavanja u biblioteci:

  -upoznavanje mlađe grupe PU „Naša radost“ sa bibliotekom; razgovori o druženju sa drugarima bez grubosti;

  -svečana dodela članskih karata prvacima svih osnovnih škola i prikazivanje kratkog filma43184449 2136855813302224 9067757773923549184 n „Nenasilna komunikacija“; razgovor o nenasilnom rešavanju problema; o slučajevima nasilja i kako reagovati u tom slučaju; kako zaštititi sebe i pomoći drugima ako se nasilje desi.

     U ograncima biblioteke u Bavaništu, Gaju, Dubovcu, Deliblatu, Mramorku, Pločici i Skorenovcu realizovane su sledeće aktivnosti:

  -poseta predškolaca i upoznavanje sa bibliotekom;

  -svečani prijem prvaka i dodela članskih karata;

  -razgovor o druženju sa drugarima bez grubosti;

  -kvizovi,zagonetke,pitalice,dopunjalke;

  -crtanje i razgovor na temu nenasilne komunikacije.

  U sredu, 3. oktobra kolektiv Biblioteka ,,Vuk Karadžić” Kovin učestvovala je u obeležavanju programa Dečje nedelje na nivou lokalne samouprave. U okviru „Trke za srećnije detinjstvo“. Na Gradskom trgu postavjen je promotivni pano sa novim knjigama, a organizovano je i književni susret sa pesnikom Milovanom Đorđevićem. 

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."