VESTI

RADIO BUS KOVIN - vesti, informacije, oglasi, forum
 • PLIVANJE ZA ČASNI KRST 19.JANUARA

  BOGOJAVLJENJE5Udruženje sportista "Familija" će i ove godine, uz bogatiji program, organizovati plivanje za Časni krst na Dunavcu. Na Bogojavljenje 19.januara, 23 najhrabrijih preplivaće stazu dugu 33 metra, što simbolično predstavlja godine života Isusa Hrista. Tokom trajanja programa kroz Dunavac proćiće fijakeri, a biće služeni topli napici i krofne. Za sve učesnike obezbeđeni su prigodni pokloni. Program počinje već od 11h, a plivači startuju u 12h.

 • NOVOGODIŠNJI POKLONI ZA KORISNIKE DNEVNOG BORAVKA

  naslovnaPovodom predstojećih praznika, članovi Udruženja Moto kluba ,,Margum“ iz Kovina i Udruženja pčelara ,,Deliblatski med“ obradovali su poklonima korisnike Dnevnog boravka za lica sa smetnjama u razvoju. Slobodan Lacku, ispred Udruženja pčelara, posetio je 25.decembra, korisnike boravka i tom prilikom uručio nekoliko tegli meda. Narednog dana ispred Dnevnog boravka čuli su se zvuci motora. Maskirani u Deda Mraza i vilenjake, bajkeri su i ovaj put priredili iznenađenje za mališane donevši im novogodišnje paketiće.

  Slobodan Lacku naveo je da je pored redovnih aktivnosti, doneta odluka da se ovo udruženje bavi i donacijom . On je najavio da će 48421988 2022005317893644 7062966438578880512 nubrzo obradovati i predškolce iz Deliblata koji će takođe dobiti jedan paket meda. Na katolički Božić zajedno sa Lacku Slobodanom, Dnevni boravak posetili su i predsednik SO Kovin Zoran Bradanji, kao i pomoćnik predsednice Ratko Mosurović. Svoj human gest pokazala je i Kompanija ,,Dunav osiguranje" koja je nedavno podelila pionirove novogodišnje poklone korisnicima ovog boravka, kao i deci koja su smeštena u Domu za nezbrinutu decu u Beloj Crkvi. 

   

 • APEL POLICIJE NA SUZDRŽAVANJE OD UPOTREBE PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA

  firecrackersMinistarstvo unutrašnjih poslova u Pančevu apeluje na građane da se tokom predstojećih praznika suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava i da ih ne kupuju na neovlašćenim mestima poput uličnih tezgi i pijaca. Podsećaju da je Zakonom o prometu eksplozivnih materija izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama.

  Takođe, u saopštenju MUP-a se napominje da vatromet mogu koristiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Usled nepravilne upotrebe pirotehnike može doći do teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje, nastanka požara i eksplozija, kao i uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira. Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava. Iz MUP-a upozoravaju da će fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstva biti sankcionisana, a pirotehnička sredstva biće im oduzeta.

  Početkom godine, Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o javnom redu i miru, kojim su propisane veće novčane kazne za remećenje javnog reda i mira, upotrebu pirotehničkih sredstava i za pucanje iz vatrenog ili drugog oružja. U članu 17 ovog zakona, navodi se: Ko paljenjem pirotehničkih proizvoda narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost građana - kazniće se novčanom kaznom od 50.000 do 100.000 dinara ili radom u javnom interesu od 40 do 120 časova. Ko pucanjem iz vatrenog ili drugog oružja ili imitacije oružja narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost građana - kazniće se novčanom kaznom od 100.000 do 150.000 dinara ili kaznom zatvora od 30 do 60 dana. Ko prekršaj iz st. 1. i 2. ovog člana izvrši u grupi od tri i više lica - kazniće se kaznom zatvora od 30 do 60 dana.

 • ODRŽAN FESTIVAL ,,MILIVOJE UNUKOVIĆ“

  48415486 2030731626992483 4871976562871762944 nNakon jednogodišnje pauze, Smuk teatar i Centar za kulturu Kovin ponovo su organizovali Festival kratkog filma ,,Milivoje Unuković“ . U bioskopskoj sali Centra za kulturu 22.decembra prikazane su 6 projekcije od kojih je jedna od autora u čiju čast je festival i organizovan.

  Festival kratkog filma posvećen je proslavljenom amaterskom reditelju Milivoju Unukoviću, kao i njegovom doprinosu zajednici na polju kratkog filma, fotografije i scene. Kao dugogodišnji kulturni radnik, Milivoje Unuković je proslavljeni reditelj kratkometražnih amaterskih filmova, dobitnik velikog broja nagrada, suosnivač i dugogodišnji član Kino – foto kluba "Veljko Vlahović" iz Kovina. Snimio je više od stotinu filmova, a pored "kratkog metra" iz njegove umetničke radionice izašao je i dugometražni igrani film "Amerikanac".

   

  Dejan Mladenović iz Smuk teatra, navodi da je ideja da se ovaj festival proširi, da postane međunarodni, mnogo veći i masovniji i da bude takmičarskog karaktera. Ovogodišnji Festival kratkog, art i "garažnog" filma bio je revijalnog karaktera, a nakon završetka svake projekcije publika je imala priliku i da čuje kratke izjave i objašnjenje autora o nastanku svog filma. U ideji dalje realizacije Festivala kratkog filma "Milivoje Unuković" cilj je formirati stabilnu manifestaciju koja bi u budućnosti bila internacionalnog takmičarskog karaktera mladih i amaterskih filmskih autora kratkog filma kroz refleks na aktuelne sociološke aktivnosti i afirmaciju filmskih formi u okruženju.
  Milivoje Unuković je veliki deo radnog veka proveo kao direktor nekadašnjeg bioskopa "4. oktobar" - stari bioskop u Kovinu, koji je tada po pravilu okupljao veliki broj posetilaca. U to vreme, bio je i mesto gde su odmah nakon beogradskog FEST-a stizala najnovija celuloidna ostvarenja od svetskog značaja, a osmislio je i organizovao i reviju filmova "Mala Pula" tokom koje su se prikazivala najbolja dela sa tadašnjeg festivala u Puli.

 • ODRŽAN NOVOGODIŠNJI TURNIR U ŠAHU

  48367903 215072276043272 7914982517248098304 nU organizaciji Saveta za mlade opštine Kovin i šah kluba ,,Radnički“ Kovin tokom vikenda održan je Novogodišnji turnir u šahu u Centru za kulturu.
  U ženskoj konkurenciji učestvovale su dve veoma talentovane devojčice: prvo mesto osvojila je mlada Milica Stanković (u generalnom plasmanu zauzela je odlično 6. mesto), a drugo mesto osvojila je nekoliko godina mladja Milica Petković (13. u generalnom plasmanu).
  U muškoj konkurenciji, uz dosta neizvesnosti do poslednje runde, prvo mesto osvojio je prošlogodišnji pobednik Boris Djondović, drugo mesto s istim brojem poena (6), ispustivši pobedu u poslednjem meču porazom od Stefana Kneževića, osvojio je Sava Živković. Treće mesto pripalo je Stefanu Stojakoviću, a četvrto Stefanu Kneževiću (oboje s 5 poena).

  Najuspešniji dobili su zanimljive nagrade Saradnici u realizaciji turnira bili su: "Radnički" Kovin, pokrovitelj Opština Kovin, Centar za kulturu Kovin i Sportski Savez opštine Kovin. U nastavku pogledajte generalni plasman:


  1. Djondović Boris / 6 / 22.0
  2. Živković Sava / 6 / 21.5
  3. Stojaković Stefan / 5 / 21.0 / 28.5
  4. Knežević Stefan / 5 / 21.0 / 28.0
  5. Dumitrov Branimir / 4 / 22.0 
  6. Stanković Milica / 4 / 20.5
  7. Petrović Aleksandar / 4 / 17.0
  8. Stanković Miloš / 4 / 14.5
  9. Lalić Mihailo / 3.5 / 15.5
  10. Savin Miloš / 3 / 15.5
  11. Radoman Aleksa / 3 / 14.0
  12. Jovanić Ivan / 3 / 11.0
  13. Petković Milica / 2 / 16.5
  14. Fila Aljoša / 1.5 / 14.5
  15. Djordjević Uroš / 1 / 18.0
  16. Jović Žarko / 1 / 16.5

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."