ИНФОРМАЦИЈЕ

Opstina Kovin
 • КОМЕМОРАЦИЈА ОДБОРНИКУ ПЕТРУ КРСТИЋУ
  КОМЕМОРАЦИЈА ОДБОРНИКУ ПЕТРУ КРСТИЋУ

  Поводом изненадне смрти одборника СО Ковин, Петра Крстића, биће одржана комеморација у четвртак, 14. децембра, са почетком у 14 часова.

  Поводом изненадне смрти одборника СО Ковин, Петра Крстића, биће одржана комеморација у четвртак, 14. децембра, са почетком у 14 часова. 

  Комеморативна седница одржаће се у Сали за седнице у приземљу зграде општине Ковин, ЈНА 5. Од Петра Крстића опростиће се најближи сарадници, колеге одборници, чланови породице и пријатељи.

 • УЧИТЕЉУ МИЛОШУ БАКОВИЋУ НАГРАДА ЗА „ДИГИТАЛНИ ЧАС“ О ЗАВИЧАЈУ
  УЧИТЕЉУ МИЛОШУ БАКОВИЋУ НАГРАДА ЗА „ДИГИТАЛНИ ЧАС“ О ЗАВИЧАЈУ

  Mинистарство трговине, туризма и телекомуникација објавио је резултате Наградног конкурса за наставнике основних школа „Дигитални час“ 2017/2018.” У конкуренцији 158 радова, рад учитеља Милоша Баковића из ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин проглашен је једним од најуспешнијих и тиме заслужио трећу награду!

  Mинистарство трговине, туризма и телекомуникација објавио је резултате Наградног конкурса за наставнике основних школа „Дигитални час“ 2017/2018.” У конкуренцији 158 радова, рад учитеља Милоша Баковића из ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин проглашен је једним од најуспешнијих и тиме заслужио трећу награду!Реч је о наставној јединици „Научили смо о завичају“ коју је реализовао са својим ђацима трећег разреда – учитељ Милош је час Природе и друштва водио употребом ИК технологије која је час учинила динамичним, занимљивим и веома ефикасним, јавља ПР школе Наташа Буљугић. 
  Конкурс иначе има за циљ подстицање употребе информационих, комуникационих технологија као наставног средстава, односно употребу информационих технологија које су применљиве у настави. Оне су усклађене са задацима и циљевима часа, доступне ученицима и подстицајне за њихово активно учешће у наставном процесу. Намењен је свим предметним и разредним наставницима основних школа чији је оснивач Република Србија. Може бити сврстан у једну од три групе наставних предмета: математика, информатика, рачунарство и техничко образовање; друштвене науке, уметност, спорт;  природне науке. 
   О свом раду учитељ Милош каже: „На наградном конкурсу „Дигитални час” учествујем од 2015. године и сви моји радови нашли су своје место у Електронским зборницима радова. Данашње генерације ученика су „дигитални урођеници“ зато што расту окружени технологијом и свакодневно је користе, али је не користе на прави начин. Трудим се да својим ученицима покажем да учење уз технологију може да буде забавно и веома подстицајно за активно учествовање у процесу наставе. Савремена настава природе и друштва се не може замислити без употребе информационе технологије. Приликом систематизације градива често организујем такмичарске квизове. Квиз уноси динамику кроз процес наставе и доприноси активном учешћу свих ученика. У оквиру сваке групе, односно екипе, тада се успоставља сарадња, развијају спретност, такмичарски дух и креативност. Један тако успешно организован и реализован час природе и друштва у свом разреду послужио ми је као идеја за пријављивање на наградни конкурс. Поносан сам што сам своју школу представио у најбољем светлу на овом конкурсу“. 
  Честитамо учитељу Милошу Баковићу, али и његовим ђацима на „дигитално“ савладаном градиву и додајемо да је лепо што на овај начин проносе име града и општине у којој живе, уче и стварају.

 • ОПШТИНСКО ШКОЛСКО ПРВЕНСТВО У ОДБОЈЦИ – БАВАНИШТАНКЕ И МРАМОРЧАНИ ПОБЕДНИЦИ
  ОПШТИНСКО ШКОЛСКО ПРВЕНСТВО У ОДБОЈЦИ – БАВАНИШТАНКЕ И МРАМОРЧАНИ ПОБЕДНИЦИ

  Прошле седмице, 6. и 7. децембра, одиграно је школско првенство општине Ковин у одбојци за ученике и ученице основих школа. Прве су наступиле девојке, које су своје мечеве играле у Ковину, у сали основне школе "Ђура Јакшић", да би дан касније играли и дечаци, у сали основне школе "Бора Радић" у Баваништу.

  Прошле седмице, 6. и 7. децембра, одиграно је школско првенство општине Ковин у одбојци за ученике и ученице основих школа. Прве су наступиле девојке, које су своје мечеве играле у Ковину, у сали основне школе "Ђура Јакшић", да би дан касније играли и дечаци, у сали основне школе "Бора Радић" у Баваништу. 

  У категорији девојака, није било већих изненађења. Веома убедљиво Баваништанке су савладале све своје противнице и заслужено избориле пласман у наредну рунду такмичења. У финалу је савладана екипа ОШ „Ђура Јакшић“, која је завршила као другопласирана. Треће место заузеле су ученице основне школе "Јован Јовановић Змај" из Ковина. Ево и комплетних резултата у категорији девојчица

  Четвртфинале :

  ОШ "Ђура Филиповић" – ОШ "Бора Радић"  0:2 (3:25, 8:25)

  Полуфинале :

  ОШ "Десанка Максимовић" - ОШ "Ђура Јакшић"  0:2 (3:25, 3:25)

  ОШ "Јован Јовановић Змај" – ОШ "Бора Радић"   0:2 (2:25, 2:25)

  Финале :

  ОШ "Бора Радић" - ОШ "Ђура Јакшић"  2:0 (25:16, 25:11)

  Наредног дана у Баваништу, одржано је такмичење у мушкој категорији. За изненађење, побринули су се Мраморчани. Они су у финалу савладали дугогодишње „владаре“ у одбојци, екипу школе из Баваништа,  резултатом 2:1. Интересантно је да су ученици ОШ "Сава Максимовић" раније направили велико изненађење у стоном тенису, победом над фаворизованим Скореновчанима, што само показује како се, бар у овој наставној години, приступа школским такмичењима у Мраморку. Треба додуше поменути и да су Баваништанци играли у подмлађеном саставу, али то свакако не умањује успех њихових вршњака из Мраморка. Треће место заузели су ученици основне школе "Јован Јовановић Змај" из Ковина. Ево и комплетних резултата у мушкој конкуренцији

  Четвртфинале :

  ОШ "Ђура Јакшић" – ОШ "Сава Максимовић"  0:2 (15:25, 20:25) 

  ОШ "Десанка Максимовић" - ОШ "Бора Радић"  0:2 (11:25, 12:25)

  Полуфинале :

  ОШ "Ђура Филиповић" - ОШ "Бора Радић"   0:2 (5:25, 20:25)

  ОШ "Јован Јовановић Змај" - ОШ "Сава Максимовић"  0:2 (11:25, 15:25)

  Финале :

  ОШ "Бора Радић" - ОШ "Сава Максимовић"  1:2 (25:23, 20:25, 5:15)

  Победници ће нас представљати на окружном првенству основних школа у одбојци, а већ средином ове недеље на распореду је такмичење ученика и ученица средњих школа.

 • НОВОГОДИШЊИ БАЗАР ЗА ВИКЕНД 16. И 17. ДЕЦЕМБРА, ОТВАРА СЕ И КЛИЗАЛИШТЕ
  НОВОГОДИШЊИ БАЗАР ЗА ВИКЕНД 16. И 17. ДЕЦЕМБРА, ОТВАРА СЕ И КЛИЗАЛИШТЕ

  Новогодишњи базар у организацији Туристичке организације општине Ковин (ТООК) постаје традиција, а увелико теку припреме за овогодишњи, који ће се одвијати два дана наредног викенда – у суботу, 16. и недељу, 17. децембра, у простору Центра за културу Ковин.


  Новогодишњи базар у организацији Туристичке организације општине Ковин (ТООК) постаје традиција, а увелико теку припреме за овогодишњи, који ће се одвијати два дана наредног викенда – у суботу, 16. и недељу, 17. децембра, у простору Центра за културу Ковин.Другог дана Базара, у недељу, посетиоци ће се у подне „преселити“ на отворено, јер ће на платоу испред Дома културе почети посебан програм поводом отварања клизалишта у сезони 2017/18. На почетку ће васпитачи „Наше радости“ извести новогодишњу позоришну представу, после чега ће присутне поздравити  председница општине Сања Петровић. Она ће уједно прогласити почетак рада клизалишта а потом ће на леду бити изведена промоција карлинга (олимпијски спорт, за оне који о томе мање знају). Ову интересантну спортску дисциплину на леду представиће наш познати глумац и пантомимичар Марко Стојановић са својом екипом. Он је председник и суоснивач Националног савеза за карлинг Србије, председник Светске организације пантомимичара и добитник бројних признања за рад са младима у области културе и спорта кроз разне едукативне радионице. Заједно са репрезентацијом Србије, поред промоције и демонстрације карлинга на леду за средњошколце, Марко Стојановић ће представити и тзв. „котрљајући карлинг“ за предшколце у просторијама Центра за културу, као и радионицу пантомиме за децу првог и другог разред основних школа.. У овим активностима придружиће им се и другари из Дневног боравка за лица ометена у развоју. После презентације, сви су позвани да учествују у кићењу велике новогодишње јелке која ће бити постављена у центру, а потом ће бити подељено 600 пакетића најмлађим суграђанима.Иначе, јелка ће делом бити окићена украсима који настају у радионици Базара који почиње дан раније, у суботу, 16. децембра. Базар ће такође бити свечано отворен, а трајаће од 10 изјутра, до 20 часова увече, оба дана. Припремљено је пуно занимљивих програма, па је позив да посетите Базар отворен већ сада.На постеру који објављујемо уз овај текст погледајте сатницу овогодишње манифестације.
  Руководство општине и организатори позивају суграђане да присуствују програмима који се организују 16. и 17. децембра, посебно младе и децу, којима ће ово бити најлепша увертира за дане зимског распуста и празнике који предстоје.

 • “ЗМАЈЕВЦИ” ДЕО СВЕТСКЕ ИНФОРМАТИЧКЕ НЕДЕЉЕ
  “ЗМАЈЕВЦИ” ДЕО СВЕТСКЕ ИНФОРМАТИЧКЕ НЕДЕЉЕ

  Сваки ученик би требао да има шансу да се упозна са програмирањем кроз своје формално образовање и створи темеље за своју будућу каријеру у XXI веку. Од ове школске године то је отпочело увођењем Информатике и рачунарства за све ученике петог разреда.

  Сваки ученик би требао да има шансу да се упозна са програмирањем кроз своје формално образовање и створи темеље за своју будућу каријеру у XXI веку. Од ове школске године то је отпочело увођењем Информатике и рачунарства за све ученике петог разреда. У ковинској „Змајевој“ школи ту је и већ традиционално учешће у великој акцији “Сат програмирања” која је део глобалне кампање посвећене учењу рачунарских технологија. Акција се ове године одржава у току информатичке недеље “Computer Science Education Week”, од 4. до 10. децембра у организацији “Computing in the Core coalition” и “Code.org” са циљем да се појам програмирања подједнако приближи ученицима и наставницима.Кампања је планетарних размера,  јер учествује близу 200.000 организација из целог света, укључујући и 60 школа и организација из Србије, са заједничким циљем да се милиони деце, у више од 180 земаља, науче првим и најважнијим корацима који ће их увести у свет програмирања. Ковински „Змајевци“ изучавали су основе алгоритмизације и програмирања кроз занимљиве задатке, припремајући се за сложеније и комплексније проницање у велико поље информационих технологија за чијим знањем потражња незаустављиво расте, каже професор Дејан Крецуљ, уз вест о учешћу ковинске школе у светској информатичкој недељи.

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."