ИНФОРМАЦИЈЕ

Opstina Kovin
 • ОДРЖАНА 33. СЕДНИЦА ВЕЋА
  ОДРЖАНА 33. СЕДНИЦА ВЕЋА

  На заседању одржаном 14. марта 2019, Општинско веће утврдило је предлог Извештаја о раду Општинског штаба за ванредне ситуације за територију општине Ковин за 2018. годину и предлог Плана рада Штаба за ванредне ситуације за територију општине Ковин за 2019. годину, о чему ће се изјашњавати одборници на наредној седници СО Ковин.


  На заседању одржаном 14. марта 2019, Општинско веће утврдило је предлог Извештаја о раду Општинског штаба за ванредне ситуације за територију општине Ковин за 2018. годину и предлог Плана рада Штаба за ванредне ситуације за територију општине Ковин за 2019. годину, о чему ће се изјашњавати одборници на наредној седници СО Ковин.
  Скупштина општине разматраће и, на овом Већу прихваћене, следеће информације и извештаје: Информацију о степену усклађености и реализованих активности ЈП „Ковински комуналац“ Ковин за период од 01.01.2018. године до 31.12.2018. године; Информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности ЈП „Ковин-гас“ Ковин за период 01.01.2018. године до 31.12.2018. године; Извештај о раду и финансијском пословању Центра за социјални рад „Ковин“ Ковин за 2018. годину и Програм рада за 2019. годину; Извештај о раду и финансијском пословању Дома здравља Ковин за 2018. годину и Програм и План рада за 2019. годину; Извештај о раду Туристичке организације општине Ковин за 2018. годину и извршење Финансијског плана; Извештај о извршењу Програма коришћења средстава намењених за финансирање унапређења саобраћаја на путевима на подручју општине Ковин за 2018. годину.
  Утврђен је предлог решења о допуни Решења о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти лица умрлих ван здравствене установе и издавање потврде о смрти.

  Општинско веће је усвојило Извештај о извршењу Програма и Финансијског плана буџетског Фонда за заштиту животне средине општине Ковин за 2018. годину.
  Донета је Одлука о одређивању субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање за територију општине Ковин (која су то предузећа, установе и организације, погледајте у тексту усвојене одлуке на крају овог извештаја).
  Усвојен је Извештај о раду Правобранилаштва општине Ковин за 2018. годину.
  Веће је одлучило и о покретању поступка за отуђење непокретности из јавне својине општине Ковин парцеле 1503 К.О. Плочица, прикупљањем писаних понуда и донело решење о формирању комисије која ће спровести поступак.
  Донете су одлуке о отуђењу дела непокретности из јавне својине општине Ковин непосредном погодбом и дато „зелено светло“ за уговоре о томе са Добросавом Ивковићем, Драганом Јовановићем, Јованом Ђукићем, као и са Петром и Зорицом Јанковић.
  Посебним одлукама, стављене су ван снаге Одлука и закључак Општинског већа број 463-3/2019-III од 25.01.2019. године и Одлука и закључак Општинског већа број 463-41/2018-III од 07.12.2018. године.
  Усвојени су уговори о купопродаји станова са Станом Шуњка, Миланом Дупором, Зораном Грубнићем, Драгицом Савић, Зораном Гаћешом.
  Веће је решењем одобрило средства из текуће буџетске резерве за набавку и уградњу напојног кабла за потребе ковинске Хале за мале спортове. Овим решењем обезбеђују се недостајућа средства у износу од милион динара, јер раније упланирана средства за ове радове, Буџетом за 2019, нису довољна да се комплетно прикључење на електро мрежу, према пројекту, заврши.
  Усвојен је и предложени анекс I уговора о закупу пословног простора за угоститељску радњу „СМАРИНО 91 КОВИН“
  Донето је решење о одбијању жалбе ДОО „Инжењеринг“ Ковин.
  На почетку заседања, усвојен је записник са 32. седнице Општинског већа општине Ковин, одржане 21. фебруара 2019. године.

  ОДЛУКА О ОДРЕЂИВАЊУ СУБЈЕКАТА.ОД ЗНЧАЈА ЗА ЗАШТИТУ И СПАСАВАЊЕ

 • ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН БРОЈА ПИ
  ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН БРОЈА ПИ
  Ученици ковинске “Змајеве” основне школе обележили су светски Дан броја π. Обичај обележавања овог дана сваког 14.3. проширио се из школа западног дела света где се датум пише у облику мм.дд, коришћењем најједноставније апроксимацијe броја 3,14. У обележавању су учестовали ученици шестог разреда.
  Ученици ковинске “Змајеве” основне школе обележили су светски Дан броја π. Обичај обележавања овог дана сваког 14.3. проширио се из школа западног дела света где се датум пише у облику мм.дд, коришћењем најједноставније апроксимацијe броја 3,14. У обележавању су учестовали ученици шестог разреда. Мерењем обима и пречника рачунарског компакт диска одредили су вредност овог броја, посетили више занимљивих интернет страница о броју ПИ, припремили и поставили пригодну изложбу у холу школе с обзиром да је на данашњи дан рођен и Алберт Ајнштајн, а такмичили су се и у састављању реченица чији је број слова у речима одговарао низу бројева који чине тај необични број. Активности је водио наставник Дејан Крецуљ, који је послао и фотографије, а како је о свему известила Радио телевизија Војводине, погледајте путем линка у наставку
  http://www.rtv.rs/sr_ci/mladi/obrazovanje/u-kovinu-obelezen-svetski-dan-broja pi_1000133.html 
 • КЊИЖЕВНИ СУСРЕТИ СА ЉИЉАНОМ ШАРАЦ
  КЊИЖЕВНИ СУСРЕТИ СА ЉИЉАНОМ ШАРАЦ
  Библиотека „Вук Караџић“ Ковин организује књижевне вечери са Љиљаном Шарац у огранцима Библиотеке у Плочици и Гају и у седишту у Ковину по следећем распореду:
  Библиотека „Вук Караџић“ Ковин организује књижевне вечери са Љиљаном Шарац у огранцима Библиотеке у Плочици и Гају и у седишту у Ковину по следећем распореду:
  среда, 13. март - Огранак у Плочици; четвртак, 14. март - Огранак у Гају; петак, 15. март 2019. године у Ковину. Све књижевне вечери почињу у 19 часова.
  Љиљана Шарац српска је књижевница и професорка српског језика. Рођена је 1971. године у Смедереву, у породици Лазић. У родном граду завршила је гимназију, а у Београду Филолошки факултет, смер Српска књижевност и језик са општом књижевношћу. Дванаест година је радила у Саобраћајном предузећу „Ласта” као новинар,  уредник ревије „Ласта“ и ПР. Након тога се окреће професорском позиву и данас ради као наставник српског језика у Основној школи „Стефан Дечански“ у Београду.Члан је Књижевног клуба Чукарица.
  Пре него што је објавила први роман, дуго је писала поезију и објављивала песме. Књижевни клуб Смедерево објавио je њену збирку песама Лутка учаурене душе, 1997. године.
  Међу читаоцима препозната је као аутор квалитетне српске прозе која вешто комбинује прошлост и садашњост, тако да су прва три романа била номинована за НИН-ову награду, а роман Зид тајни и за награду Женско перо. Романи Љиљане Шарац објављени су под окриљем издавачке куће „Evro book“ из Београда: Опет сам те сањао (2015),  Где сам то погрешила? (2016, Зид тајни (2017), Старија (2018) године. 
 • ДИВАН ГЕСТ БИВШИХ ЂАКА: ПИАНИНО ЗА ПЛОЧИЧКУ ШКОЛУ
  ДИВАН ГЕСТ БИВШИХ ЂАКА: ПИАНИНО ЗА ПЛОЧИЧКУ ШКОЛУ
  Kaко је предивно када се бивши ђаци сете своје основне школе доживели смо у петак, 8. марта, јавила је директорка ОШ „Ђура Филиповић“, Живанка Јованов Петровић.
  Kaко је предивно када се бивши ђаци сете своје основне школе доживели смо у петак, 8. марта, јавила је директорка ОШ „Ђура Филиповић“, Живанка Јованов Петровић.
  Наиме, Давид и Царина Генгер ( Ахметовић) су школи поклонили предиван пианино, који је допремљен директно из Беча, комбијем Дејана Ахметовића!
  Пресрећни смо и захвални дародаваоцима на гесту како запослени, тако и ученици, поручују још из школе у Плочици, уз фотографије са примопредаје вредног поклона.
 • ПРОЈЕКАТ "ОД ИГРЕ ДО ЗАВИСНОСТИ", ЕДУКАЦИЈА ЗА „ОСМАКЕ“
  ПРОЈЕКАТ
  Удружење "Центар за пружање подршке породици - Умем боље" је и ове школске године, као и претходне две, реализовало у ковинској Основној школи "Јован Јовановић Змај" пројекат "Од игре до зависности" којим су обухваћени сви ученици осмих разреда. Програм чине четири едукативне радионице, од којих је прва "(Зло)употреба друштвених мрежа", реализована у првом полугодишту. Друга радионица, која је у току, тематски је усмерена ка психичким, физичким и социјалним последицама употребе дрога. 
  DSC 9702Удружење "Центар за пружање подршке породици - Умем боље" је и ове школске године, као и претходне две, реализовало у ковинској Основној школи "Јован Јовановић Змај" пројекат "Од игре до зависности" којим су обухваћени сви ученици осмих разреда. Програм чине четири едукативне радионице, од којих је прва "(Зло)употреба друштвених мрежа", реализована у првом полугодишту. Друга радионица, која је у току, тематски је усмерена ка психичким, физичким и социјалним последицама употребе дрога. 
  Радионице су се показале као одлична припрема за средњу школу и нову животну фазу пуну изазова са циљем да се деца информишу и едукују о сајбер и вршњачком насиљу, психоактивним супстанцама као и да се оснаже и науче вештинама асертивне комуникације, како да заступају себе и своје мишљење водећи рачуна да не повреде друге.
  Пројекат веома успешно води Ивана Матејић, мастер социјални радник са завршеним акредитованим програмима из области породичне медијације и терапије. Локална самоуправа и месне друштвено одговорне компаније подржале су пројекат тако да се спроводи у свих десет основних школа ковинске општине.
  "Као предметни наставник, професор физике и техничко-информатичке групе предмета, задужен од стране Школске управе Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у звању педагошког саветника, присуствовао сам свим радионицама након чега сам извршио евалуацију према WЕФ критеријумима оцењујући је као остварену у потпуности по свим релевантним захтевима, што је одлична референца за рад Центра, као и пример другим локалним самоуправама како се треба ангажовати у овој веома деликатној области живота и рада адолесцената," каже о пројекту професор Дејан Крецуљ, који нам је послао фотографије са радионице.

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."