ИНФОРМАЦИЈЕ

Opstina Kovin
 • УОЧИ ИЗБОРА ЗА НАЦИОНАЛНЕ САВЕТЕ МАЊИНА
  УОЧИ ИЗБОРА ЗА НАЦИОНАЛНЕ САВЕТЕ МАЊИНА
  Непосредни избори за националне савете националних мањина биће одржани 4. новембра 2018. године.
  Право гласа на изборима имају само они припадници националних мањина који су уписани у посебан бирачки списак (ПБС) своје националне мањине. 
  Непосредни избори за националне савете националних мањина биће одржани 4. новембра 2018. године.
  Право гласа на изборима имају само они припадници националних мањина који су уписани у посебан бирачки списак (ПБС) своје националне мањине. ПБС за ове изборе закључен је  19. октобра у поноћ, о чему је донето посебно решење (испод текста погледајте податке објављене за општину Ковин)
  Према званичним подацима, право гласа на новембарским изборима у општини Ковин има 3232 припадника националних мањина, а гласаће се на 6 бирачких места: у Ковину – галерија Центра за културу; у Баваништу, Делиблату, Мраморку и Скореновцу у месним заједницама и у Гају у Дому културе. 
  Позивају се сви припадници националних мањина који се до закључења нису уписали у ПБС да искористе ту могућност до 31. октобра 2018, пријавом уз личну карту у канцеларији бр. 13 Општинске управе Ковин, а решење о упису донеће ресорно министарство. 
  У прилогу можете преузети Решење о закључењу ПБС-а, извод о Броју бирача у општини Ковин, као и обавештења на српском, мађарском и румунском језику. 
   
   
 • ЧЕСТИТКА ЗЛАТНОМ ТРЕНЕРУ ВЛАДИСАВЉЕВУ
  ЧЕСТИТКА ЗЛАТНОМ ТРЕНЕРУ ВЛАДИСАВЉЕВУ
  Поводом изванредног успеха женске одбојкашке репрезентације Србије, посебну честитку председница општине упутила је члану стручног штаба светских шампионки, помоћном селектору Александру Владисављеву, суграђанину из Баваништа.
  Sa reprezentacijom Srbije 2Поводом изванредног успеха женске одбојкашке репрезентације Србије, посебну честитку председница општине упутила је члану стручног штаба светских шампионки, помоћном селектору Александру Владисављеву, суграђанину из Баваништа.
  У честитки се каже: 
  „Желим да вам у име грађана општине Ковин упутим најсрдачније честитке за Ваш допринос величанственом успеху наше женске одбојке освајањем златне медаље на управо завршеном Светском првенству у Јапану. Ово невероватно достигнуће чини све нас срећним и поносним и обавезује да надаље стварамо још боље услове за развој спорта и посебно одбојке у Баваништу и читавој општини Ковин и тако дамо свој  допринос стасавању будућих шампиона за нове спортске подвиге. Хвала Вам. Срдачно, председница општине Сања Петровић“.u MZ Bavanište
  У част Александра Владисављева, наредних дана биће приређен пријем у општини, саопштило је руководство локалне самоуправе.
  Фото: са пријема за Владисављева октобра 2015. у МЗ Баваниште (после освајања сребра на Светском купу и потом европске бронзе), са репрезентацијом и на додели признања Спортског савеза општине Ковин 2016. са Јовицом Цветковићем (први и други слева) 
 • РАДИОНИЦА О БЕЗБЕДНОСТИ НА ЖЕЛЕЗНИЦИ
  РАДИОНИЦА О БЕЗБЕДНОСТИ НА ЖЕЛЕЗНИЦИ
  Ученици старијих разреда ковинске ОШ “Јован Јовановић Змај” и ове године, на часовина Технике и технологије, изучавајући саобраћајне системе, учествовали су у радионици чији је циљ био повећање безбедности и превенција несрећа на путним прелазима и у близини железничких пруга. 
  DSC 9442Ученици старијих разреда ковинске ОШ “Јован Јовановић Змај” и ове године, на часовина Технике и технологије, изучавајући саобраћајне системе, учествовали су у радионици чији је циљ био повећање безбедности и превенција несрећа на путним прелазима и у близини железничких пруга. 
  Мада је још пре пола столећа Ковин остао место без железничког саобраћаја, велики број ученика након завршетка основног школовања похађа средње школе у Смедереву или Панчеву. Тамо свакодневно наилазе на овај вид саобраћаја, па је из тог разлога и ове године предметни наставник, уз драгоцену помоћ и у сaрадњи са компанијом “Инфраструктура железнице Србије“ спровео радионицу „Правилно је безбедно“, посвећену безбедности деце на железници. Ученици су с великом пажњом и кроз живи интерактивни рад и ИКТ подршку проучили дигиталне материјале, упознавши се са основним правилима безбедног и правилног понашања на путним прелазима и у близини железничке инфраструктуре, јавио је ПР школе, професор Дејан Крецуљ.
 • ТРЕЋИ „БОМБ“ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ ОД 18-20. ОКТОБРА
  ТРЕЋИ „БОМБ“ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ ОД 18-20. ОКТОБРА
  Трећи по реду „БОМБ“ музички фестивал у организацији Центра за културу Ковин, а под покровитељством Општине Ковин, одржаће се ове године од 18. до 20. октобра.
  Трећи по реду „БОМБ“ музички фестивал у организацији Центра за културу Ковин, а под покровитељством Општине Ковин, одржаће се ове године од 18. до 20. октобра. 
  Фестивал промовише вредности поп културе у друштву и креће се у правцу освајања нове публике кроз подршку музичком стваралаштву и образовању, као и развијању музичке сцене на територији општине Ковин. 
  Како додају организатори, „БОМБ“ представља „место између андерграунд звука и профињености где музика није пратила трендове него је градила нове и неистрошене текстуре аутентичности на музичкој сцени и представља важан узорак садашњости и будућности. Иако је, понекад, фестивал синоним музичког спектакла, овде се своди искључиво кроз рефлекс музичке фасцинације за новим сазнањем, а појединац спреман да прихвати и шири спектар свог досадашњег утицаја добија слободу и комфор у неограниченом звучном свету.“
  Ево програма по данима:
  Четвртак, 18. октобар, дворана Центра за културу
  20.00 ЛП Дуо
  22.00 Ana & The Changes  
  Петак, 19. октобар, Underground ЦЗК-а
  21.00  Vin Triste 
  22.00  Halftones
  00.00  MistakeMistake 
  Субота, 20. октобар, дворана Центра за културу
  20.00  Трио Звуци Балкана  
  22.00  Tања Бањанин 
  _________________________________________
  Све детаљније у вези са продајом карата и резервацијама за БОМБ сазнајте путем инбокса фејсбук странице BOMB Music Festival i Centar za kulturu Kovin 
 • ПОЧИЊЕ ВЕЛИКА РЕКОНСТРУКЦИЈА БИБЛИОТЕКЕ
  ПОЧИЊЕ ВЕЛИКА РЕКОНСТРУКЦИЈА БИБЛИОТЕКЕ

  Будући да Библиотеци у седишту у Ковину недостаје простор за смештај активног књижног фонда, већи простор за дечје одељење, адекватан простор за организовање културних манифестација и простор за електронску читаоницу, планирана је реконструкција постојећег објекта.

  idejno novo potkrovljeБудући да Библиотеци у седишту у Ковину недостаје простор за смештај активног књижног фонда, већи простор за дечје одељење, адекватан простор за организовање културних манифестација и простор за електронску читаоницу, планирана је реконструкција постојећег објекта.

  Због најављених опсежних радова, библиотека у Ковину ће бити затворена за кориснике од 18. октобра (четвртак), до краја 2018. године, али ће радници бити распоређени у огранке Библиотеке. Корисници из Ковина ће моћи да користе услуге библиотеке у насељеним местима општине Ковин: Баваништу, Гају, Дубовцу, Делиблату, Мраморку, Скореновцу и Плочици, обавестила нас је директорка ове установе, Јелена Стојановић.

  Прва фаза реконструкције постојећег објекта у Ковину обухвата израду армирано-бетонског степеништа за комуникацију са будућим поткровљем и израду армирано бетонске плоче изнад постојеће дрвене таванице. Површина новоформираног простора у поткровљу ће бити 240 m2

  Уговорена вредност радова на реконструкцији износи 2.000.000,00 динара.

  Да поновимо, звог великих радова седиште у Ковину неће моћи да буде отворено за кориснике све до краја године, али ће читаоци услуге Библиотеке „Вук Караџић“ моћи да користе у свим другим наведеним огранцима који раде на територији општине Ковин

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."